Đani Šehu (BiH)
Đani Šehu
Đani Šehu
Đani Šehu (1980) se je rodil v Sarajevu. Nižjo in srednjo glasbeno šolo je končal v rodnem mestu, študiral pa je v Parizu na »Ecole Normale de Musique Alfred Cortot« v razredu Rafaela Andia. Leta 2000 se je vpisal na "Universität für Musik und darstellende Kunst Wien" in končal podiplomski študij v razredih Konrada Ragossniga in Alexandra Sweteja. Med študijem se je udeleževal številnih mojstrskih tečajev pod vodstvom svetovno priznanih profesorjev in umetnikov.

Kot solist ali komorni glasbenik je koncertiral v Nemčiji, Italiji, na Švedskem, v Franciji, Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Nastopil je tudi kot solist z orkestri: Sarajevski filharmonični orkester (BiH), Tonart Simfonietta (A) in Dubrovniški godalni kvartet (CRO).

Od leta 2006 je zaposlen na Akademiji za glasbo v Sarajevu. Njegovi študenti so s svojimi uspehi na mednarodnih tekmovanjih in koncertih po vsej Bosni in Hercegovini ter tujini poželi odobravanja strokovne javnosti.

Poleg rednega koncertiranja je tudi gost mnogih mednarodnih festivalov tako kot vodja mojstrskih tečajev kot član strokovnih žirij.
Je ustanovitelj in direktor Sarajevskega mednarodnega kitarskega festivala in mednarodne poletne šole SIGF.