Društvo Kitarza


Ozek krog kitaristov in ljubiteljev kitare je Društvo Kitarza ustanovilo 9. oktobra 2013 v Postojni. Organizacijske potrebe za pripravo vsakoletnega mednarodnega kitarskega festivala »Teden kitare v Postojni« so zahtevale strokovno sestavljeno pravno telo, v katerem bi svoje raznovrstno znanje in izkušnje prispevali prostovoljni kitarski navdušenci.

Društvo Kitarza je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje glasbenikov, ki sodeluje in se združuje s kulturnimi društvi in združenji z namenom posredovanja kulturno estetske vzgoje občinstvu, višanja kritičnosti ciljnega občinstva do kulturnih prireditev ter varovanja kulturnih vrednot v naši družbi.

Specifika in panožna usmerjenost naših članov je v raznovrstnih dejavnostih na področju klasične kitare. Želimo podpreti predvsem naše najmlašje kitarske umetnike, ki si šele utirajo pot na neizprosne trge, za prodore na koncertne odre ali vzgojnoizobraževalne ustanove doma in po svetu. Pri organizacijah kulturnih prireditev dajemo torej prednost mladim kitaristom in promociji njihovih projektov vseh vrst.

Poleg številnih aktivnosti, naštetih v statutu Društva Kitarza, je naše društvo tudi pravi naslov za strokovno pomoč in nasvete učencem, dijakom in študentom klasične kitare. Smo odprti, neposredni in resnicoljubni kitaristi in učitelji kitare, vedno na voljo za dobrnonamerne ljudi, ZA kitaro in ZA katarzo na našem področju. Torej, če ste ZA, ste za KITARZO in za naše članstvo.
Vabljeni!

Predsednik Društva KITARZA
Anton Črnugelj


Članarina  Plačilo članarine

Kulturno društvo kitaristov in ljubiteljev kitare KITARZA
Tržaška cesta 45/A, 6230 Postojna
IBAN: SI56 0208 6026 0667 252 pri NLB d.d. - enota Postojna
SWIFT/BIC: LJBASI2X
namen: Kitarza - članarina

Članarina znaša 20 € za celo leto.
Po poslani prijavi pošljite kopijo plačane članarine na mail: kitarza@guitarslovenia.com

Kitarza