Antonio Rumenović (CRO)
Antonio Rumenović, rojen 30. maja 1983 v Varaždinu, deluje kot učitelj kitare v Varaždinu in Zagrebu. Osnovno in srednjo glasbeno šolo je končal v Varaždinu, v razredu prof. Morena Vincekovića in se leta 2001 vpisal na Glasbeno akademijo „Ino Mirković“ v Lovranu, v razred prof. Carla Marchioneja ter asistenta Nena Munitića. Leta 2005 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Zagrebu, v razredu prof. Istvána Römerja, naslednje leto pa se je vpisal na podiplomski in magistrski študij Hogeschool vor Musik na konservatoriju v Maastrichtu, Nizozemska, kjer je junija 2008 magistriral v razredu prof. Carla Marchioneja.

Kot študent je na tekmovanju kitaristov “Ivan Padovec” v Zagrebu 2005 bil počaščen s povabilom najbolj znanega hrvaškega skladatelja Miroslava Miletića, da kot častni gost nastopi na zaključnem večeru prireditve “Glasbeni dnevi Miroslava Miletića” v Sisku. Nastopal je tako v matični domovini kot po Evropi: Nizozemska, Italija, Avstrija, Madžarska, Srbija, Slovenija, Makedonija. Od leta 2011 je aktivni član komornega ansambla „Laurum“.

Po diplomi v Zagrebu je začel poučevati na umetniški šoli „Fortunat Pintarić“ v Koprivnici, kjer je delal do leta 2019. S svojo veliko ljubeznijo do kitare, klasične glasbe in poučevanja je s svojimi učenci dosegel veliko vidnih uspehov; tekmujejo na domala vseh tekmovanjih v Evropi in nenehno dosegajo visoke uvrstitve. Za svoje dosežke je prejel najvišje priznanje Agencije za izobraževanje in usposabljanje učiteljev na Hrvaškem, ki je del Zavoda RH za šolstvo, za odličnost pri delu s študenti v študijskih letih 2010/2011 in 2014/2015. V zadnjih osmih letih je bil član žirij na različnih kitarskih tekmovanjih: Zagreb Guitar Festival, Festival Internacinal de Gutarra Guimaraes, Omiš Guitar Fest, Enrico Mercatali Gorica, Tremolo Skopje, Sarajevo International Guitar Festival, Guitar Art Beograd, Porečki Tirando, Pula Guitar Fest, Sonus Križevci ...). Antonio Rumenović je prav tako aktiven kot predavatelj in mentor študentom na mojstrskih tečajih.

Je tudi podpredsednik Društva klasičnih kitaristov „Allegro“ Koprivnica, organizacije, ki pripravlja stalne projekte na področju klasičnih koncertov in mojstrskih tečajev, njen glavni projekt pa je „Poletna šola kitare Koprivnica“, kjer je Antonio že od leta 2011 umetniški vodja in prvi predavatelj. Od leta 2016 je koordinator tekmovanja »Zagreb Guitar Festival« ter od leta 2017 tudi koordinator EuroStrings kitarskega tekmovanja.