LETOŠNJI FESTIVAL 2021 BO!!

- pridržujemo si pravico do programskih sprememb
- izvajali se bodo vsi veljavni ukrepi za zaščito pred širitvijo koronavirusne bolezni
Dragi prijatelji kitare!
 

“Mi imamo se fajn!”

“Napetosti iz šolskih klopi smo odložili doma in se preselili v “skulirano” Postojno. Monotonost celoletnih utrujajočih urnikov smo zamenjali z novimi, osupljivimi spoznanji, ustvarjamo z inspirativnimi glasbeniki in se srečujemo s prijatelji, ki smo jih med šolskim letom pogrešali. Igramo, študiramo, ustvarjamo, muziciramo in se zabavamo, pri tem pa nam pomagajo tudi starši, ki se veselijo našega napredka.”


9. teden kitare vam pripravlja sklop koncertov, predavanj in mojstrskih tečajev, na katerih boste izvedeli veliko novega o glasbi, prevereli boste svoja do sedaj osvojena znanja in dobili navdih za še bolj poglobljeno in zavzeto delo. Že od vsega začetka se trudimo po najugodnejših cenah uveljaviti programski koncept, s katerim bi mladim omogočili dostop do zanesljivih učnih napotkov pri preverjenih mentorjih in kjer bi lahko poslušali koncerte umetnikov, ki krojijo sodobne izvajalske trende ter napovedujejo smer razvoja tako izvajalske prakse na klasični kitari kot tudi kompozicijske literature zanjo. Jedro festivala predstavljajo uveljavljeni univerzitetni profesorji iz Slovenije in sosednjih dežel, vsako leto pa ga dopolnjujemo z atraktivnimi, mednarodno priznanimi predavatelji in koncertanti, predvsem mlajše generacije.

Prav izpostavljanje mladih kitaristov je značilnost »Tedna kitare v Postojni«. Prepoznali so jo že drugod po svetu in ji namenili pohvalne besede, zato vas vabimo, da se o tem prepričate tudi sami.


“Prostora je za vse dovolj! Ne dvomi vase in ne omahuj z odločitvijo. Pričakujemo te!”
 
Anton Črnugelj, umetniški vodja