Vljudno vabljeni na vrhunske kitarske prireditve - Mednarodni festival kitare Postojna !

 
Guitar Festival Postojna 2015

Uroš Barič
 


Program:
 

Giovanni Zamboni (cca. 1664-1721): Sonata VI, arr. U. Barič
Allemanda
Giga
Sarabanda
Gavotta
 

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Preludij, Fuga in Allegro BWV 998
 

Domenico Scarlatti (1685-1757):
 Sonata K 87, arr. U. Barič
 

* * * * * * * * *
 

Uroš Barič (1987):
Saunders Island Suite (krstna izvedba)
I. The Neck
II. Rockhopper’s Dance
III. Albatross Nest
IV. Elephant Point
 

Ralph Towner (1940):
Green and Golden
 

Ennio Morricone (1928):
Gabriel’s Oboe, arr. C. Marchione
 

Fernando Sor (1778-1839):
Fantazija na škotsko temo, op. 40
 

E. Sainz de la Maza (1903-1982):
Platero Y Yo - VII. La Muerte
 

Andrew York (1958):
Home

 

Uroš Barič je koncertni kitarist, pedagog in glasbeni producent. Leta 2011 je z odliko opravil magisterij iz kitare (Mag. art.) na Univerzi za glasbo na Dunaju, pod mentorstvom mednarodno priznanega kitarista in pedagoga Alvara Pierrija.

Njegov repertoar vključuje dela vseh zgodovinskih obdobij, od renesanse do sodobne klasične glasbe, privlačijo pa ga tudi druge zvrsti glasbe, kot so pop glasba, latinskooameriška glasba ter jazz.

Prejel je številne nagrade na tekmovanjih mladih kitaristov, med drugim prvo nagrado na evropskem kitarskem tekmovanju “Concorso Europeo di Chitarra Classica Premio Enrico Mercatali” v Gorici leta 2004 in drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju v San Bartolomeu leta 2005.

Igral je na koncertih po Sloveniji, Avstriji, Švici, Italiji, Češki, Slovaški in Škotski. Predstavil se je na solo recitalih na domačih glasbenih festivalih, kot sta “Glasbena mladina ljubljanska” ter cikel GM Oder Glasbene mladine Slovenije, med drugim tudi na koncertu v Osterčevi dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani, ki ga je posnel Radio Slovenija za program “Ars”. Nastopil je tudi na številnih mednarodnem festivalih, kot so Classical Guitar Retreat, Festival kitare Kras, Festival Lent in mednarodni festival kitare Postojna. Leta 2013 je bil izbran na avdiciji mednarodnega festivala ECHOS, v okviru katerega je sodeloval na vrsti koncertov po Sloveniji in Italiji.

V letu 2014 je v okviru prestižnega cikla "Zvoki klasike 2014" nastopil na samostojnem recitalu na Ljubljanskem gradu, s katerim je navdušil občinstvo in prejel zelo pozitivne strokovne kritike.

Uroš redno nastopa tudi s flavtistom Luko Železnikom v AirString duu, s katerim je nastopil na več koncertih na Dunaju in po Sloveniji, med drugim na ciklu koncertov GM oder Glasbene mladine Slovenije. V letu 2011 je AirString duo prejel prvo nagrado na VIII. mednarodnem tekmovanju “Città di Gorizia” v kategoriji komorne glasbe brez starostne omejitve. Leta 2013 sta glasbenika izdala svoj prvi album z naslovom Summer Skies.

Je lastnik snemalnega studia in samostojne glasbene založbe Baros Records, ki se posveča izdajanju kakovostnih albumov klasične kitarske glasbe in notnih zapisov. V letu 2014 je izdal svojo prvo samostojno ploščo z naslovom Fernando Sor, v letu 2017 pa album baročne glasbe Baroque Music. Ustvaril je tudi spletni izobraževalni program za učenje in snemanje klasične kitare Guitarise.com, ki je med uporabniki zelo priljubljen in obiskan.

http://urosbaric.com  

http://barosrecords.com  

http://guitarise.com   

www.guitarslovenia.com 

Copyright 2012 / Vse pravice pridržane

 Izdelva Studio Intera